CYBER SAFETY

CYBER SAFETY

Koploper in cyber safety

In Groningen krijg jij als digital talent alle ruimte om jouw ideeën, kennis en kunde te benutten. Niet alleen heeft de stad een sterke digitale positie in Nederland en daarbuiten; er is ook volop aandacht voor het beveiligingen van digitale systemen, data en bedrijfsgegevens.

Staying safe in a digital world

Zo werken bedrijven, studenten en samenleving met elkaar samen binnen de cyber security community en wordt in Groningen het grootste testlab voor IoT-apparaten ontwikkeld. En dankzij steun van de overheid krijgt het programma Cyber Security Noord-Nederland een vliegende start. Daardoor ontstaan er meer dan vijfhonderd nieuwe banen voor digital talents die impact willen hebben op de wereld én de toekomst!

En nu even concreet!

De samenleving veiliger maken, het bedrijfsleven beschermen tegen cyber-aanvallen en innovatie op het gebied van cyber safety bevorderen: allemaal leuk, maar wat gebeurt er nu concreet? Nou, dit:

  • Qbit ontwikkelt een (virtueel) IoT security test lab waar bedrijven, studenten, docenten en onderzoekers samenwerken om de veiligheid van IoT apparaten te testen.
  • Jonge cybercriminelen worden vanuit het project Yoda behoed voor recidive en gemotiveerd om hun digital skills legaal te benutten.
  • Het Hacklab Noord Nederland geeft jonge, getalenteerde internetgebruikers (15-25 jaar) de kans om hun kennis en kunde op het gebied van cyber(safety) te ontwikkelen.
  • Vijzel jouw kennis van cyber safety op tijdens het jaarlijkse Northern Security Conference én spar met andere digitale talenten over cyber safety.
  • Studenten worden opgeleid tot beginnend ethical hacker binnen de minor Cybersecurity van IT Academy Noord-Nederland.
  • Cyberaanvallen nemen toe, worden slimmer, maar gekwalificeerde securityanalisten zijn schaars. TNO werkt aan een oplossing om (semi)geautomatiseerd te reageren op beveiligingsincidenten.
  • Het kasteel is de werkplaats voor digitaal vakmanschap waar studenten, docenten en bedrijven met elkaar samenwerken en waar de toekomst met de dag veranderd.
  • Ruim vierduizend mbo-, hbo- en wo-studenten worden de komende jaren bijgespijkerd op het gebied van cybersecurity, dankzij de leer- en onderzoekslijn cyber safety die in samenwerking met mbo, hbo, RUG en TNO wordt ontwikkeld.