Digital Office

Digital Office

Groningen heeft een reputatie als internetstad. Met bedrijven als StreamZilla, Mr. Chadd, Chordify, Crowdynews, Simplicate, Catawiki en Voys is Groningen grootleverancier voor de Deloitte Fast 50 (50 snelst groeiden technologiebedrijven van Nederland). Inmiddels weten we dat internet niet het slotstuk maar het begin van de digitale revolutie is. Bedrijven en kennisinstellingen in Groningen storten zich nu op cloud communicatie, big data, blockchain, virtual reality en the internet of things. In een 'digital city' als Groningen worden oneindig veel initiatieven opgestart. Logisch dat hier één centraal punt werd opgericht om al deze initiatieven in kaart te brengen en zicht te houden op de digital society. Zo is is het Digital Office ontstaan. 

Het Digital Office Groningen speelt al sinds 2017 een sterk activerende en stimulerende rol om de digitale initiatieven verder te ontwikkelen. Het creëert 1+1=3 omstandigheden tussen digitale initiatieven en legt verbindingen in Noord-Nederland. 

Wat doet het Digital Office?

  • Geeft overzicht in bestaande initiatieven en stimuleert gewenste nieuwe initiatieven. 
  • Versterkt onderlinge samenwerking tussen bestaande initiatieven en ondersteunt bij het in beeld brengen bij de doelgroepen.
  • Faciliteert het proces om samen met organisaties te komen tot een integrale visie voor de digitale transformatie in de regio. 

Waar en wie?

·    Lian de Boer (gemeente Groningen)
·    Harold van Emst (Samenwerking Noord)
·    Sylvia van Tol (Samenwerking Noord)
·    Sanne Borger (Noorderpoort)
·    Jesse Siegers (provincie Groningen)
·    Jeroen Bos (Bossers & Cnossen / NOO)
·    Marco de Jong (G-force/ NOO)
 
Digital Office is te bereiken via office@digitalgroningen.com en is gevestigd in het Kasteel aan de Melkweg 1 te Groningen.